Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

CDN چیست و چگونه کار می‌کند

CDN چیست

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که CDN چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم. سی دی ان یا همان شبکه انتقال محتوا سرویسی است که با آن می توانید سرعت سایت خود را مثل یک موشک افزایش دهید. در واقع با CDN محتوای سایت شما از نزدیک‌ترین سرور موجود در اطراف منطقه جغرافیایی کاربر شما لود خواهد شد و اینکار باعث افزایش سرعت و کارایی سایت شما و در نتیجه بهبود سئوی سایت در گوگل خواهد شد.

CDN چیست و چگونه کار می‌کند

در این مقاله آموزشی می‌خواهیم به شما توضیح دهیم که سایت‌های بزرگی مثل گوگل، اینستاگرام و فیسبوک و…. که حجم زیادی درخواست کننده و بازدید کننده دارند؛ از چه سروری استفاده می‌کنند که می‌تواند پاسخگوی این میزان درخواست کننده و بازدید کننده باشد. اما جالب است بدانید که این وب‌سایت‌ها از سرور قوی استفاده نمی‌کنند. بلکه از یک تکنولوژی به نام CDN یا Content Delivery Network استفاده می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با تکنولوژی CDN بیشتر آشنا کنیم.

 

برای مثال سایت بیست اسکریپت یک سرور اصلی در شهر تهران دارد، که تمام درخواست‌ها به سمت این سرور می‌رود. حالا فرض کنید تعدادی کاربر از شیراز، یزد و پاسارگاد بخواهند وارد سایت شوند. طبیعتا باید ابتدا یک درخواست به سمت سرور سایت ما در تهران ارسال کنند و سپس پاسخی دریافت کنند. اگر میزان این درخواست‌ها و پاسخ‌های سایت ما بیش‌از اندازه شود که سرور دیگر توان پاسخگویی نداشته باشد. سرور سایت ما Down می‌شود و دیگر قادر به پاسخگویی کاربران نخواهد بود.

 

حتی کاری که هکرها در حملات DOS و DDOS برای از دسترس خارج شدن وب‌سایت انجام می‌دهند دقیقا همین است. تعداد درخواست‌های سایت را با استفاده از ربات‌ها افزایش می‌دهند، تا جایی که سرور سایت دیگر قادر به پاسخگویی این حجم از درخواست‌ها را نداشته باشد.

 

CDN چگونه کار می‌کند

اما حالا CDN دقیقا چه کاری برای ما انجام می‌دهد؟ سرویس CDN یک‌سری سرور را به‌عنوان سرورهای لبه (Edge Server) در میان کاربر و سرور اصلی سایت ما قرار می‌دهد. یعنی به‌جای اینکه درخواست کاربر مستقیما به سمت سرور اصلی سایت برسد. ابتدا درخواست به سرور لبه می‌رسد و سپس همان درخواست از سرور لبه به سرور اصلی سایت انتقال داده می‌شود. حالا در این میان سرور لبه یک نسخه از پاسخ سرور اصلی به درخواست کاربر در خودش ذخیره می‌کند. این کار باعث می‌شود که اگر یک کاربر دیگر، همان درخواست را بخواهد ارسال کند. پس از رسیدن درخواستش به سرور لبه پاسخ ذخیره شده را دریافت خواهد کرد. یعنی با این کار دیگری نیازی نیست که درخواست کاربر به سمت سرور اصلی سایت ارسال شود و منابع سرور بابت پاسخگویی به درخواست اشغال شود.

 

جالب است بدانید تعداد این سرورهای لبه هم کم نیست. تقریبا می‌توان گفت در تمام مرکز استان‌های کشور، یک یا چند سرور لبه وجود دارد. در نتیجه با افزایش تعداد درخواست‌های کاربران، سرور سایت شما Down نخواهد شد. چرا که درخواست‌های کاربران روی سرورهای لبه توزیع می‌شود.

 

چرا باید از CDN استفاده کنیم

  • امنیت سایت را افزایش می‌دهد و باعث جلوگیری از حملات DDOS می‌شود.
  • سرعت سایت شما را افزایش می‌دهد، چرا که باعث می‌شود بار سرور اصلی کاهش پیدا کند.
  • فاصله بین فرد درخواست کننده و سرور پاسخ دهنده بسیار کم می‌شود.

اما دلیل مهم‌تر استفاده از CDN مربوط به SEO می‌شود. چرا که این سرورهای لبه در کشورهای دیگری هم قرار دارد. حالا فرض کنید ربات‌های جستجوگر گوگل بخواهند از کشور آمریکا به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. خب طبیعتا به دلیل ضعیف بودن شبکه اینترنتی ایران، ربات‌ها نمی‌توانند به صفحات سایت دسترسی پیدا کنند. اما چون سرورهای لبه در کشورهای دیگری هم قرار دارد و روی آن‌ها یک کپی از اطلاعات سایت قرار دارد. نیازی نیست تا ربات‌ها به سرور اصلی سایت ما در تهران دسترسی پیدا کنند. چرا که درخواست ربات‌ها توسط سرورهای لبه یا همان Edge Server پاسخ داده خواهد شد.

 

بهترین CDN برای ایران چیست

در حال حاضر از بهترین CDN های داخل ایران می‌توانیم به ابر دراک و آروان کلود اشاره کنیم. همچنین از بین CDNهای خارجی می‌توانیم به CloudFlare و Amazon CloudFront اشاره کنیم. اما با توجه به اینکه CDNهای خارجی در ایران سروری ندارند، ما پیشنهاد می‌کنیم از همان CDNهای ایرانی استفاده کنید.

موفق باشید.

نوشته CDN چیست و چگونه کار می‌کند اولین بار در بیست اسکریپت. پدیدار شد.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires